לחצו למכרזים ממשלתיים
מידע חובות קטנים – תיקון לחוק ההוצאה לפועל

חובות קטנים – תיקון לחוק ההוצאה לפועל

מהו המסלול המקוצר לגביית החובות הקטנים?
במהלך אוגוסט האחרון ( 2009 ) נכנס לתוקפו תיקון בחוק ההוצאה לפועל, תיקון המתייחס לתהליכי גביית חובות עד סכום של 10,000 ₪.התיקון נובע מכיוון שכ-70% מתיקי ההוצאה לפועל נפתחים לגבי חובות של מתחת ל- 10,000 ש"ח. נתון זה הצריך חשיבה חוזרת ופתרון כיצד ניתן לייעל את תהליך הגבייה של הוצאה לפועל עבור סכומי חוב לא גדולים, ולגרום לכך שהתהליך כולו יהיה קצר יעיל וזול.

אז איך התהליך עובד?
כדי להגיש בקשה לגביית חוב , עד 10,000 ₪ , דרך הוצאה לפועל במסלול מקוצר או רגיל, יש להצטייד בשיק קיים או בפסק דין של בית משפט, הקובע מהו המועד הסופי לתשלום החוב. כדי להגיש את הבקשה להוצאה לפועל, הפונה צריך למלא טופס בקשה לפתיחת הליך, ובו לציין כי הוא מעוניין לעשות זאת במסלול המקוצר ( וללא עורך דין ) .

בהמשך יש למלא את פרטי החייב, ולהגישם להוצאה לפועל.

בשלב הזה הכדור בידי ההוצאה לפועל. פקידי המוסד ינסו ליצור קשר עם החייב, במטרה להגיע עימו להסדר תשלומים.

במידה ולא יענו, יוציאו פקידי המוסד , אזהרה לחייב בדואר שליחים, על כך שעליו לשלם החוב בתוך 20 יום.

מערכת המחשוב של ההוצאה לפועל תוסיף ותתקשר לחייב , 5 פעמים נוספות ,במהלך אותה תקופה כדי להזכיר את התאריך האחרון לתשלום. במידה והחייב "לא יגיב" יוכלו פקידי ההוצאה לפועל להכריז עליו כסרבן, ואז ניתן יהיה לפתוח כנגדו בהליכים.

יתרונותיו של ההליך
להליך המקוצר יש שלושה יתרונות עיקריים : 1. הליך מהיר – המסלול המהיר מאפשר גביית החוב בטווח זמן של 8 עד חודשים בלבד. 2. הליך חסכוני – המסלול המקוצר מנוהל ע"י אנשי ההוצאה לפועל ללא כל מעורבות של עורכי דין. חוסר מעובות עורכי דין מאפשרת לפונים לעבור את ההליך עם הרבה פחות הוצאות ,חסכון משמעותי, כשמדובר בחובות עד 10,000 ש"ח. בנוסף, ההליך המקוצר חסכוני יותר גם בפתיחת תיק הוצאה לפועל (20% פחות מעמלת פתיחת תיק רגיל), וכן מבחינת הסכום הנקוב של 60 ש"ח לכיסוי הוצאות הטיפול העתידיות, בעוד שבמסלול הרגיל ההוצאות העתידיות אינן ידועות מראש. 3. מידע על חייבים– אפשרות הגישה לכל מאגרי המידע, והאפשרות להצליב נתונים כדי לאתר את החייב רחבה מאד בהשוואה למצב בהליך הרגיל.

חסרונותיו של ההליך
ההליך המקוצר מתאים אל ורק במקרים מסוימים בלבד., חשוב להבין ולקחת בחשבון שיש גם צדדים פחות טובים בהליך זה. אם הליך הגבייה במסלול המקוצר לא מצליח, אזי בתום תקופת 8 החודשים שהוקצבה לגביית החוב, יהיה קשה מאוד לתבוע מהמדינה נזקים על כל שלא הצליחה במשימתה. לעומת זאת, אם עורך דין מטפל בהליך הרגיל של הוצאה לפועל, ואינו מצליח לגבות החוב – נוכל לתבוע ממנו פיצוי על התרשלות. בנוסף, בהליך מקוצר ללא עורך דין, נופלת על כתפי מגיש הבקשה האחריות לעקוב במשך כל תקופת ההליך על כל מה שמתרחש, כיוון שחוסר תשומת לב עלול להביא למצב בו החייב כבר הוציא את כל כספיו מהבנקים, ואין בעצם דרך לממש את החוב .

לסיום
ההליך המקוצר אינו מתאים למקרים של חובות גדולים, בקשות למימוש משכנתאות, משכון ופסקי דין בתחום המזונות. המסלול המקוצר כן מתאים למצבים של חובות קטנים ומקרים פשוטים לפתרון. יש לשים לב גם לחייבים שמקבלים פנייה מההוצאה לפועל לתשלום החוב דרך ההליך המקוצר – יש לשקול לחיוב תשלום החוב ללא דחיות ועם הסדר תשלומים נוח. אם לא יעשו כך, הם צפויים לפניות הרבה פחות נעימות בהמשך, ולכן ההליך המקוצר מיטיב לא רק עם הפונים אלא גם עם החייבים

X

תודה על שליחת הבקשה, נחזור אליך בהקדם.

x המבצע לזמן מוגבל!
!
25

עדיין אין לכם חשבון?

הירשמו היום וקבלו ***X*** ימי שימוש באתר חינם וללא התחייבות!

X

מצטרפים היום ונהנים מ-***X*** ימי שימוש חינם בלוח הנדל"ן והרכב

התחל 25 ימי ניסיון או התחבר/י