לחצו למכרזים ממשלתיים
מידע חמש עצות לנוטלי המשכנתאות

חמש עצות לנוטלי המשכנתאות

חמישה טיפים איך להימנע משקיע לחובות וכיצד בוחרים את המשכנתא שתתאים שלכם ?

אנשים רבים אינם מקדישים מספיק זמן ומחשבה עבור תכנון ובחירה מושכלת בעת לקיחת המשכנתא , בחלטה זו עלולה להוביל בעתידלקושי כלכלי ולהפסדים גדולים. רגע לפני שאתם לוקחים משכנתא, קבלו 5 עצות שכדאי לקחת בחשבון:

1. תהיו ריאליים

בתהליך רכישת דירה יש להתחיל בבניית התקציב ,שבו תגדירו את כל המקורות הכספיים שלכם, את התקציב שאתם מתכננים להוציא ואת ההשפעה של לקיחת המשכנתא ומעבר דירה על ההחזרים החודשיים שלכם. במקרים רבים אנשים נוטים "לקפוץ מעל הפופיק" ולחפש את הדירה המושלמת, תוך שהם חורגים מהתקציב שעומד לרשותם. החלטה מסוג זה עלולה לעלות בעתיד ביוקר ובחלק מהמקרים אף לגרום לכם לאבד את הדירה ולהיקלע לחובות גדולים. לכן, מומלץ לחפש דירה המתאימה לצרכים שלכם ל-8-10 השנים הקרובות, ולא לנסות לבחור מראש דירה שתתאים לכם לכל החיים. החיפוש אחר "הדירה המושלמת" תוך הוצאה כלכלית כבדה, עלול לגרום לכם בסופו של דבר לקשיים כלכליים גדולים. ברור שדירה חדשה, גדולה ובמיקום המושלם – היא דבר נהדר, אבל היא אינה מצדיקה כניסהלחובות שלא תוכלו לעמוד בהם מאוחר יותר.

2. נצלו הון עצמי, אבל לא בכולו

בעבר הלא רחוק, אנשים רבים היו רוכשים נדל"ןבמעט מאוד הון עצמי. כיום, הבנקים למשכנתאות אוסרים עסקאות מסוג זה ודורשים הון עצמי של לפחות 40%, וזאת בהתאם להוראות בנק ישראל החושש מיצירת בועה בשוק הנדל"ן , ובכך הקטין את הפיתוי של הלקוחות להסתמך רק על הלוואות. חשוב מאוד לדעת: ככל שתגדילו את ההון העצמישאתם משקיעים ברכישת נכס , כך תוכלו להקטין את תשלומי הריבית ואת העלות הכללית של הלוואת המשכנתא. במידה ואינכם משקיעים בשוק ההון, קרוב לוודאי שהריבית שתשלמו על המשכנתא תהיה גבוהה יותר מאשר התשואה על ההון הקיים שלכם, ולכן עדיף להשתמש בו. עם זאת, יש להיזהר מהשקעת כל ההון העצמי וחשוב מאוד להשאיר לעצמכם "כרית ביטחון" פיננסית להוצאות השוטפות, לרכישות לבית החדש ולהוצאות שאינן מתוכננות, וזאת במטרה שלא תצטרכו לקחת הלוואות נוספות שהריבית עליהן תהיה גבוהה עוד יותר. במידה ויש לכם תוכניות לרכישת מוצרים נוספים, מומלץ מאוד "להעמיס" הוצאות אלו על המשכנתא מכיוון והריבית בהלוואה זו היא הנמוכה ביותר ומשך ההלוואה הוא הארוך ביותר.

3. אל תשכחו את ההוצאות הנלוות

אנשים רבים מחשבים את עלות רכישת הנכס בהתאם לסכום הרכישה , אבל שוכחים את העלויות הנוספות שמתלוות לכך: הוצאות חד פעמיות (שיפוצים ,ריהוט חדש ,מס רכישה, הוצאות המעבר, תעלות עורכי דין ועוד) , וכן יש הוצאות קבועות שמתווספות להחזרים החודשיים שלכם (ביטוח משכנתא, ארנונה, תחזוקת הדירה , ועד בית ועוד). אל תשכחו להכניס גם את הסכומים החד פעמיים לחישוב תקציב הרכישה שלכם ונסו להעריך בכמה תגדל ההוצאה החודשית הקבועה שלכם.

4. אופטימיים – היזהרו !

רכישת דירה היא אירוע משמח המשרה אופטימיות. אבל בתכנון פיננסי נכון יש לקחת בחשבון גם תקלות ומשברים בעתיד: פיטורים, מיתון, בעיות בריאות ואפילו גירושין. ולכן , בחישוב התקציב שלכם יש לוודא שתוכלו להתמודד גם עם משברים לא צפויים – מבלי להיקלע למצב שבו לא תוכלו לעמוד בהחזרים. כמו כן, גם אם תנאי ההחזר שלכם נוחים מאודבשלבים הראשונים, חייבים לזכור כי תנאי הריבית והמדד בשוק משתנים לעיתים קרובות , ובחלק לא מבוטל מהמסלולים ההחזרים הנמוכים בשנים הראשונות יגדלו בעתיד. זכרו שבעבור משפחות צעירות בתחילת דרכן, סל ההוצאות הקבוע יגדל מאוד ככל שהמשפחה תתרחב. עוד נושא שכדאי להיזהר ממנו הוא אופטימיותבקשר לעליית שווי הדירה. במידהואתם לא משקיעים בנדל"ן באופן מקצועי, ואתם רוכשים דירה לצרכי מגורים, עדיף שלא להסתמך במחשבה באשר לתשואה הפוטנציאלית מעליית ערך הדירה. גם משקיעים מנוסים אינם מסוגלים להעריך בדיוק מתי כמה יעלו מחירי הדירות .

5. היו נחושים

בתהליך רכישת נכס, אנשים נוטים להתאמץ עד לקצה יכולתם הכלכלית ,תוך שהם מבטיחים לעצמם לקצץ בהוצאות אחרות. הניסיון ראה שקשה מאוד לאנשים לעמוד לאורך זמן בקיצוץ ההוצאות בתחומים כמו מזון, בריאות ,חינוך ותקשורת. ולכן ,מומלץ שלא לקחת בחשבון ירידה משמעותית באיכות החיים כתוצאה מרכישת הדירה. בתכנון התקציב חשוב לזכור שהמטרה של הרכישה היא להעלות את רמת החיים שלכם. כמובן וניתן לקצץ בפינוקים ומותרות, אבל מוטב שלא לבנות על כך לאורך זמן.

X

תודה על שליחת הבקשה, נחזור אליך בהקדם.

x המבצע לזמן מוגבל!
!
25

עדיין אין לכם חשבון?

הירשמו היום וקבלו ***X*** ימי שימוש באתר חינם וללא התחייבות!

X

מצטרפים היום ונהנים מ-***X*** ימי שימוש חינם בלוח הנדל"ן והרכב

התחל 25 ימי ניסיון או התחבר/י